SUNDHED & PSYKOLOGI

FAGENE

Anatomi og fysiologi

Den menneskelige krop er kompliceret og fascinerende. I faget Anatomi & Fysiologi løfter vi lidt af sløret for, hvad der får vores hjerte til at banke, hvad der sker når musklerne pumper løs på sportspladsen, og hvordan kroppen heler sine egne sår.

Drømmer du om en karriere som sygeplejerske, læge, ambulanceredder, jordemoder, fysioterapeut eller noget andet indenfor sundhedssektoren, er faget Anatomi & Fysiologi på Hadsten Højskole en rigtig god forberedelse og springbræt til en videregående uddannelse.

I faget arbejder vi med menneskets anatomi og fysiologi. Under hvert emne arbejder vi med opbygningen og placeringen af organerne, hvordan organerne fungerer og styres, og hvordan organerne samarbejder med andre dele af kroppen. Vi ser også på de mest almindelige sygdomme i forbindelse med hvert emne, og undersøger vores egne kroppe eller organer fra grise nærmere. Vi tager udgangspunkt i en letlæst anatomibog, hvor du lærer fagudtryk og de vigtigste latinske navne.

Undervejs kommer vi også omkring sundhedssektorens rivende udvikling helt tilbage fra dengang åreladninger var lægens automatiske svar på de fleste dårligdomme til i dag, hvor stamcelleforskning og genteknologi er en vigtig del af, hvordan vi kan behandle sygdomme.

Husk, at du kan bestille vores brochure, hvor du kan læse mere om Anatomi & Fysiologi samt højskolens øvrige fag. Vil du opleve vores faciliteter på nært hold, giver vi gerne en rundvisning.

Politik & Samfund

Idræt & Outdoor

Sundhed & Psykologi

Kunst & Kunsthåndværk

Musik & Sang

Kommunikation & Sprog