Næste hold begynder den 5. januar 2020

Morgensang og formiddagskoncert

Onsdag morgen ringede elevernes vækkeur en smule tidligere end normalt. På en helt almindelig dag vil undervisningen begynde klokken 8, men onsdag var de blevet bedt om at stå i skolens går allerede klokken 7:10.

Den tidlige afgang skyldes en tradition, hvor eleverne er med til morgensang mod Sankt Pouls Kirke i anledning af Spil Dansk Ugen. Selv kirken er dog under renovering, så i år foregik arrangementet i sognegården. Det ændrede dog ikke ved, at morgenen bød på sange fra både salme- og højskolesangbogen.

Udover de mere eller mindre morgenfriske elever var også medlemmer af menigheden dukket op til arrangementet. Efter sangene var der fælles morgenmad for alle, hvor eleverne fik mulighed for at få en kort snak med de lokale, der var mødt op. Klokken 9 startede den almindelige undervisning tilbage på højskolen.

Band på besøg

Der gik dog ikke mere end et par timer, før den almindelige hverdag igen blev brudt. Normalt står onsdag formiddag på ”musiktime”, hvor eleverne typisk synger sange fra sangbogen. Men denne dag var det ikke eleverne, der skulle synge.

Derimod havde vi fået besøg af bandet Beckmann Sidenius, som spillede en kort koncert med nogle endnu ikke udgivne numre. Derudover tog de sig god til at forklare, hvordan de arbejdede med at producere og skrive musik, og hvor mange arbejde det krævede at lave en sang.

Herefter blev der åbnet op for spørgsmål. Denne seance endte med at tage længere tid end først antaget, fordi eleverne var fulde af spørgsmål til musikerne. Til sidst var der plads til et sidste nummer, inden onsdagen nu en gang for alle gik tilbage til helt almindelige skema.