Næste hold begynder den 23. februar 2020 - UDSOLGT

Vinterbadetur blev til mudderbad på hjemturen

Det er en fast tradition, at Friluftsliv-holdet mindst én gang tager ud og vinterbader i løbet af et ophold. Og eftersom pointen med vinterbadning er, at vandet skal være koldt, skal det ikke være alt for sent på året. Således var eleverne nu nået til den undervisningstime, hvor der stod vinterbadning på programmet.

Det skulle ske i Randers, hvor en bus kørte dem til. Herefter var der en kortere vandretur, indtil den endelig destination var nået. Med udsigt over vandet og varme i saunaen, stod eleverne nu overfor det kolde gys.

Dette gys blev dobbelt for drengenes vedkommende, da det stod klart, at deres sauna ikke var varmet ordentligt op. Men det afholdt nu ikke det mandlige køn fra at kaste sig i bølgen blå, de fleste endda flere gange.

En uventet forhindring

Efter endt badning og en god frokost, skulle eleverne nu tilbage til opsamlingsstedet, hvor bussen igen ville hente dem og returnere dem til højskolen. Men på tilbagevejen blev de mødt af et syn, som hverken elever eller undervisere havde forventet.

Pludselig var stien nemlig ikke længere synlig. Flere dages regnvejr havde betydet, at de omkringlæggende vådområder var blevet oversvømmet, og stien var nu blevet omdannet til én stor mudderpøl. Men der var ingen vej udenom – eleverne måtte igennem smattet, hvis de ville med hjem.

Mens nogle elever smed skoene og vandrede barfodet over, ofrede andre deres fodtøj og bar de andre elever frem og tilbage over den store mudderpøl. Til sidst endte det dog med, at alle kom hen til bussen og blev fragtet sikkert hjem. Hjemme op højskolen blev der travlhed omkring de udendørs vandhaner, da sko og strømper skulle skylles fri af mudder.