MUSIKIKONER

I dette fag vil vi sammen dykke ned i de store sangskriveres tekster og musik. De sange som fortæller historier og åbner indre verdener. Vi lytter til musikken, læser teksterne og diskuterer, hvad det er, der gør en sang god og langtidsholdbar.

Faget er tænkt som en musikalsk studiekreds, hvor også dine egne favorit-sangskrivere kan blive introduceret for dine medstuderende. Vi vil tage udvalgte sange under grundig behandling; hvordan passer musik og tekst sammen? Kan andre end kunstneren selv synge sangene, så det giver mening? Disse spørgsmål og mange andre vil vi stille til værkerne.

Når Bob Dylan har fået Nobelprisen i litteratur, og rapperen Kendrick Lamar i 2018 modtog den prestigefyldte Pulitzer Prize, må der være rigtig meget, vi kan gå på opdagelse i sammen.

Fra Leonard Cohen og Joni Mitchell til Carl Emil Petersen og Lana Del Rey. Vi vil forsøge at nå langt omkring. Faget er for alle med interesse i tekst og musik, og der kræves absolut ingen musikalske forkundskaber. Det eneste, du skal møde op med, er nysgerrighed og din umiddelbare glæde ved musik og gode tekster.

Hvis du er nysgerrig på højskolen, så bestil en gratis brochure, eller kom ud og tal med os og få en rundvisning. Hvis du er nysgerrig på, hvilke andre musikfag vi har, kan du læse mere om dem her.

Fagområde: Musik & Sang

Underviser: Steffen Jonassen

 

BESTIL BROCHURE

Bestil brochure

NYHEDER

Velkommen til forårsholdet 2022

januar 18, 2022

Sidste morgensang for efterårsholdet

december 18, 2021

Højt humør til HH's juleløb 2021

december 16, 2021