Sidste morgensang for efterårsholdet

Lørdag formiddag stod solen højt over Hadsten Højskole. Elever og lærere fra efterårsholdet 2021 var samlet i højskolegården til en sidste morgensang. Flaget blev hejst, og eleverne stod med armene om hinanden og sang fra deres højskolesangbog for sidste gang på opholdet. Morgensamlingen blev afsluttet med Sys Bjerres ”Åbent Hjerte” fra den nyeste version af højskolesangbogen, der i går aftes blev kåret som holdets sang.

Udover at kåre holdets sang, stod dagen og aftenen i går på taler, optrædener, sange, dans, tårer, fest og kram. Vi er meget taknemmelige for, at vi har fået sådan en afslutning med eleverne i denne tid. Det har været muligt, fordi vi heldigvis har holdt os smittefri på højskolen. Det har krævet fra eleverne, at de i den sidste måneds tid er blevet på højskolen uden hjemrejse, og vi derfor har fået skabt en boble med så få muligheder for at få smitte ind som muligt.

Nu er de sidste elever taget afsted, og en mærkelig ro er faldet over skolen. Vi glæder os til at byde foråret 2022 velkommen, men står i en situation, der vækker minder fra sidste år ved samme tid. Corona og restriktioner er noget, vi alle fortsat skal forholde os til. For højskolerne kan det betyde, at starten for forårsholdene bliver en smule udskudt. Vi har dog en god fornemmelse af, at vi får lov at starte op i løbet af januar.