ET LANGT OPHOLD PÅ HØJSKOLE?
Efterårsholdet begynder 15. august

 

Journalistik på højskole: forberedende kruser til journalisthøjskolen

PRØVEFORBERENDE KURSUS I JOURNALISTIK

Drømmer du om at blive journalist? Og vil du forbedre dine chancer for at klare optagelsesprøven på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole eller Journalistlinjen på Syddansk Universitet, er Hadsten Højskoles forberedende Journalistik-kursus et glimrende sted at starte.

Som elev på vores prøveforberedende journalist-kursus bliver du klædt på til at klare dig gennem optagelsesprøverne på landets journalistuddannelser. Vi planlægger undervisningen, så du stifter bekendtskab med alle de opgaver, du bliver stillet overfor til prøven. På den måde bliver du ikke overrasket, når du sidder til prøven, fordi du kender opgavetyperne.

Som journalistelev er faget Prøveforberedende journalistik obligatorisk. Det skyldes, at det netop er i dette fag, at vi underviser dig specifikt i de prøver, du kan blive stillet overfor på både DMJX og SDU.

Derudover tilbyder vi en lang række andre fag, som er med til at styrke dine evner inden for kommunikation både skriftligt og mundtligt. En stor del af optagelsesprøven er skriftlig, og derfor er det også vigtigt, at du har helt styr på din kommatering og dit generelle sprog. Det sørger vi for, at du får.

Vil du vide mere om journalistik på Hadsten Højskole? Læs mere i vores brochure

Øg dine chancer for at blive journalist med et bredt udsnit af relevante fag

Udover faget Prøveforberedende Journalistik, er det helt op til dig, hvilke af vores 60 andre fag, du vil have. Du får altså mulighed for selv at sammensætte det skema, som du mener, vil forbedre dine chancer mest muligt for at komme ind på journalistuddannelsen.

Vi tilbyder en række politiske- og samfundsfaglige fag, som kan gøre dig rustet til at forstå samfundet og verden omkring dig. Samtidig stiller vi skarpt på nogle af de varmeste politiske sager og går kritisk til værks, når vi diskuterer forskellige politiske udmeldinger og forslag. Der er altså rig mulighed for at blive meget klogere på den politiske verden på Hadsten Højskole.

Du kan desuden blive endnu bedre til at kommunikere både mundtligt og skriftligt. Vi har fag, der forbedrer dine formuleringsevner, så du trænger klart igennem til dit publikum. Vi giver dig også mulighed for at kaste dig over fotografering, som mange danske journalister i dag også beskæftiger sig med, når de er på opgaver.

Prøveforberedende kursus i journalistik på højskole

Har du spørgsmål til, hvordan du bedst kan sammensætte et relevant forløb, der forbereder dig bedst muligt til optagelsesprøverne på journalistuddannelserne? Ring til os på tlf. +45 86 98 01 99 eller book en rundvisning, hvor du kan få svar på alle dine spørgsmål. 

Praktisk journalistik erfaring og værdifulde inputs

Udover de teoretiske og prøveforberedende fag, har du også mulighed for at prøve de journalistiske discipliner i praksis. Du bliver kastet ud i alle journalistikkens forskellige genrer og kommer til at skulle researche og interviewe egne kilder.

Derudover vil du løbende få inputs fra forskellige gæsteundervisere, der alle beskæftiger sig med medieverdenen på den ene eller anden måde. Vi tager også på besøg på både Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, samt på en avis eller en tv-station i løbet af opholdet, så du med egne øjne kan se, hvad hverdagen som journalist kan indebære. (OBS! Grundet den nuværende Covid-19 situation, er det pt. ikke muligt for os af besøge diverse mediehuse. Vi vil i stedet sørge for at skrue op for antallet af inputs og vil løbende være i dialog med medierne om, hvad der kan lade sig gøre.)

Din daglige undervisning varetager vores journalistiklærer, der selv er uddannet fra DMJX, samt har arbejdet i medieverdenen, inden hun blev underviser på skolen. Vi har desuden endnu en journalist ansat til at varetage skolens egen kommunikation, så der vil være rig mulighed for at spørge kompetente kræfter til råds, også når der ikke er undervisning.

Journalist på højskole

Gør dine journalistdrømme til virkelighed

Vi sætter en ære i, at vores journalistelever får deres ønske opfyldt og kommer ind på drømmeuddannelsen. Heldigvis kan vi se, at de elever, der har været gennem vores prøveforberedende kursus, er langt bedre rustet end mange andre, hvorfor langt størstedelen også har succes med at bestå optagelsesprøverne.

Selvom både Journalisthøjskolen og SDU afholder deres optagelsesprøver i foråret, kan du sagtens tage vores kurser i efteråret. Vi sørger for, at du ikke glemmer de ting, vi har lært dig, bl.a. ved at lade dig blive medlem af vores lukkede Facebookunivers, hvor vi løbende vil holde dig opdateret og skarp. Samtidig vil du blive inviteret med, når vi til foråret afholder vores egne forprøver i marts måned.

Udover det faglige garanterer vi dig, at får et uforglemmeligt højskoleophold, hvor du også får mulighed for at kombinere andre interesser med din journalistiske drøm. Så hvis du drømmer om at blive journalist, er Hadsten Højskoles prøveforberedende journalist-kursus et glimrende udgangspunkt.

Få mere information om højskolens journalistik-fag

Har vi vækket din interesse, er du velkommen til at bestille en brochure med information om journalistik og alle højskolens øvrige fag.

Har du lyst til at se højskolens faciliteter tæt på, giver vi dig gerne en rundvisning. Sidder du inde med spørgsmål vedrørende Hadsten Højskoles forberedende fag i journalistik, er du meget velkommen til at kontakte os på tlf. 86 98 01 99 eller sende en mail på info@hadstenhojskole.dk.