ET LANGT OPHOLD PÅ HØJSKOLE?
Næste hold begynder den 11. august

Forberedende journalistik på Hadsten Højskole

PRØVEFORBERENDE KURSUS I JOURNALISTIK

Drømmer du om at blive journalist? Der er kamp om at komme ind på landets journalistuddannelser. Vil du forbedre dine chancer for at blive studerende på DMJX, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole eller Journalistlinjen på SDU, Syddansk Universitet, byder vi dig velkommen på vores prøveforberedende journalistik-kursus på Hadsten Højskole.

På vores journalistik-kursus kommer du igennem alt det, som indgår i optagelsesprøverne på de to uddannelser. Du lærer journalistikkens grundtrin, får du masser af skrivetræning og bliver klædt på til både komma- og paratvidenstestene.
I løbet af kurset får vi besøg af gæster fra medieverdenen, ligesom vi tager på besøg på DMJX for at se og høre om, hvordan livet som journaliststuderende er.

Undervisningen veksler mellem teoretiske oplæg og masser af praktisk træning. Du lærer alle de journalistiske genrer at kende, og kommer således til at skrive alt fra nyhedsartikler og referater og klummer og kreative tekster. Du får intensiv sprogtræning, så du bliver bedre end nogensinde til at skrive flot og flydende med styr på både grammatikken og det gode sprog.
Som elev på vores forberedende journalistik-fag på Hadsten Højskole får du også adgang til en lang række politiske og samfundsfaglige fag. Dette giver dig endnu et fortrin til optagelsesprøverne, hvor du ikke kun bliver testet i dine skriveevner, men også skal kunne dokumentere stor viden om og interesse for samfundsforhold.

På Hadsten Højskole underviser vi fra klokken 8 om morgenen til klokken ringer ind til aftensmad klokken 18.00. Du får altså rig mulighed for at fokusere på lige præcis det, du har brug for, så du er klædt bedst muligt på til optagelsesprøverne.
Selv om optagelsesprøverne til både DMJX (Journalisthøjskolen) og SDU ligger om foråret, kan du sagtens tage vores forberedende journalistik-kursus om efteråret. Du får ikke lov at glemme noget, for du bliver en del af vores lukkede Facebook-univers helt frem til optagelsesprøverne, og du bliver inviteret med, når vi holder vores egen forpremiere på optagelsesprøverne i marts måned.
Som elev på vores forberedende journalistkursus kan du glæde dig til dette:

  • Træning i alle de journalistiske discipliner, der indgår i optagelsesprøverne
  • Spændende gæstelærere som giver dig indblik i, hvordan journalister arbejder
  • Hadsten Højskoles Newsroom – vores særlige arbejdsrum med dagsfriske aviser og tv-nyheder døgnet rundt
  • Et bredt udvalg af samfundsfag og andre valgfag, der gør dig klogere og klæder dig endnu bedre på til optagelsesprøverne
  • Besøg på DMJX, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
  • Besøg på en avis eller en tv-station
  • Journalistik IRL, når du bliver sendt i marken for at finde den gode historie og selv interviewe kilderne
  • Undervisning af en journalist, der selv er uddannet fra DMJX, arbejder for diverse medier ved siden af undervisningen og er tilknyttet DMJX som beskikket censor

Du har Prøveforberedende Journalistik i seks timer om ugen. Derudover vælger du mellem de øvrige 60 fag, som Hadsten Højskole byder på. Desuden kommer du på studietur – du vælger selv, om du vil med til New York og Washington D.C., til Sydfrankrig eller til Berlin

Prøveforberedende Journalistik er det eneste obligatoriske fag på kurset – resten af dit skema sammensætter du selv. I skemaet til højre har vi listet nogle oplagte valg af fag, for dig der gerne vil være journalist.

Har vi vækket din interesse, er du velkommen til at bestille en brochure med information om alle højskolens fag. Har du lyst til at se højskolens faciliteter tæt på, giver vi dig gerne en rundvisning. Sidder du inde med spørgsmål vedrørende Hadsten Højskoles forberedende fag i journalistik, er du meget velkommen til at kontakte os på tlf. 86 98 01 99 eller sende en mail på info@hadstenhojskole.dk.