Hadsten Højskole
ET LANGT OPHOLD PÅ HØJSKOLE?
Næste ledige hold begynder den 7. januar 2018

Politi højskole – Politiforberedende kursus på Hadsten Højskole

PRØVEFORBEREDENDE KURSUS TIL POLITISKOLEN

Drømmer du om at blive politibetjent, byder Hadsten Højskole dig velkommen på vores forberedende kurser til Politiskolen.

Siden 1976 – i snart 40 år – har vi forberedt elever, der brænder for at arbejde i politiet, til politiets optagelsesprøve. Og vi gør det med succes. Vi kender kravene på Politiskolen, og vi kan uden at tøve prale af at have Danmarks bedste og mest gennemprøvede politikursus. Her får du masser af fysisk træning, du kan opruste din sproglige kompetencer og lære alt fra bassinlivredning til konflikthåndtering. Og du kan vælge frit blandt højskolens i alt 60 fag, så du får lige præcis det, du har brug for i de politiforberedende kurser, så du kommer godt igennem optagelsesprøven.

Kombinér politilinjen med faglig viden og fitness

Hadsten Højskole giver dig den bedste forberedelse til Politiskolen, hvor du kan vælge mellem en lang række politiske og samfundsfaglige fag. Dette giver dig et fortrin, når du i optagelsesprøven skal analysere et samfundsfagligt dilemma – det er nemlig den opgave, de fleste ansøgere dumper i. På Hadsten Højskole underviser vi fra klokken 8 om morgenen til klokken ringer ind til aftensmad klokken 18.00. Du kan tage alle de timer du vil, men vi anbefaler, at du holder et par blokke fri, så du også får tid til at besøge højskolens veludrustede fitnessrum. Så klarer du dig nemlig endnu bedre til optagelsesprøvens fysiske prøver. Som højskole elev på vores forberedende politi kurser får du masser af input og oplevelser ud over den daglige undervisning, og derudover får du større indsigt i, hvad der stilles af krav for at blive politibetjent.

Glæd dig til dette på vores prøveforberedende kursus til Politiskolen:

 • En tidligere elev fortæller, hvordan han efter sit ophold på Hadsten Højskole bestod optagelsesprøven til politiet – og hvordan livet er som politielev.
 • Betjent Thomas Boldsen fortæller om de bedste og de værste oplevelser samt livet generelt som politibetjent.
 • En betjent fortæller om konflikthåndtering og konflikter med vidt forskellige mennesker.
 • Workshop om at skrive ansøgninger til Politiskolen.
 • Teambuildingtur til Friluftscentret Sprækkebjerg, hvor vi samarbejder, klatrer, rappeller – også på australsk med hovedet nedad – og forcerer den udfordrende forhindringsbane, der også optræner dig til at klare de svære krav ved optagelsesprøven.
 • En kriminalkommissær fortæller om mægling mellem gerningsmænd og ofre for kriminalitet.
 • Besøg på Politigården i Aarhus
 • Bliv testet i den fysiske prøve, som politibetjent Karsten Gotfredsen, der er tidligere elev på Hadsten Højskole, afholder sammen med idrætslærer Rikke Nørgaard.
 • En konfliktmægler fra Åben Konfliktrådgivning i Aarhus fortæller om udfordringer og erfaringer som mægler mellem uenigheder.
 • En kvindelig fængselsbetjent fortæller om livet bag fængselsmurene, om fangernes liv og om jobbet blandt indsatte.
 • Besøg på Politiskolen i København. Her bliver du informeret om uddannelsen, får en rundvisning og får mulighed for at prøve Politiskolens undervisning i selvforsvar.
 • Besøg på Station City i København, hvor der er rundvisning af tidligere elever og nuværende betjente, der også tog de første skridt på Hadsten Højskole.

Vælg mellem en lang række af højskolens spændende politi-kurser i fx Konflikthåndtering, Run & Fitness, Psykologi og mange andre. Du kan læse mere om alle fagene, der giver dig den bedste forberedelse til Politiskolen, ude i højre side.

Mere information om den politiforberedende linje på Hadsten Højskole

Der findes ingen officiel politi-forskole under Politiet, men du kan sagtens betragte os som en forskole, der forbereder dig fysisk og mentalt til at opfylde kravene for at komme ind på Politiskolen. Har vores kurser vækket din interesse, er du velkommen til at bestille en brochure med information om højskolen og vores politi-relaterede fag. Er du nysgerrig for at se skolens faciliteter, giver vi dig meget gerne en rundvisning.

Sidder du inde med spørgsmål vedrørende vores politiforberedende fag, er du altid velkommen til at ringe til os på tlf. 86 98 01 99 eller sende en mail på info@hadstenhojskole.dk.

Tip: Sådan klarer du Politiskolens fysiske prøve

Se med i videoen herunder, hvor du får tips til disse fire områder af den fysiske prøve:

 1. Hurtighedstest
 2. Længdespring
 3. Bænkpres
 4. Kropshævninger (mænd/kvinder)