hadsten-hojskole-in-english

KROP & KOST

FAGENE

Kroppens mysterier

Den menneskelige krop er kompliceret og fascinerende. I faget Kroppens mysterier løfter vi lidt af sløret for, hvad der får vores hjerte til at banke, hvad der sker når musklerne pumper løs på sportspladsen, og hvordan kroppen heler sine egne sår.

I dette fag hopper vi ind i kroppen for at blive klogere på hvordan organerne fungerer, styres og samarbejder med andre dele af kroppen. Der sker vilde ting inde i vores krop hver eneste dag – celler dør, nye kommer til, hormoner giver beskeder og hjernen styrer det hele – for det meste uden at vi overhovedet opdager alt det, der sker.

Vi skal forundres og se nærmere på f.eks. hjertet, musklerne, hjernen, hormoner og fordøjelsen. Nogle gange kan vi undersøge det på vores egne kroppe, andre gange ser vi på organer fra dyr, eller vi bruger animationer til at blive klogere på hvad der sker.

Vi ser også på når det går galt i kroppen: – Hvad sker der når man får blodprop i hjertet? – Hvordan udvikler kræft sig? – Hvad sker der, når man udvikler demens? – Hvorfor får man blå mærker?

Politik & Samfund

Idræt & Outdoor

Psykologi & Filosofi

Krop & Kost

Kunst & Kunsthåndværk

Musik & Sang

Kommunikation & Sprog

Explora