FRILUFTSLIV

elever i kano i friluftliv på Hadsten Højskole

Står outdoor-oplevelser i naturen og livet under åben himmel højt på din ønskeliste, så er faget Friluftsliv på Hadsten Højskole noget for dig. Her får du sjove og gode oplevelser udenfor, ligesom du bliver klogere på den natur, der omgiver os. Friluftsliv er fællesskab, samarbejde og sammenhold krydret med spændende diskussioner om, hvad natur er – og om vi lever i pagt med naturen i højere grad i dag end tidligere.

Nordisk friluftsliv og oplevelser i naturen omkring Hadsten Højskole

Alle timerne i Friluftsliv på højskole foregår udenfor, og vi kommer vidt omkring på enten vandre- eller cykelture. Vi begiver os ud i de store skove, i engen eller langs åen og markerne, som udgør det kuperede terræn omkring Hadsten Højskole. Det vekslende landskab udforsker vi under overskriften Nordisk Friluftsliv. Vi dyrker det enkle og primitive liv under åben himmel, giver os god tid til de store naturoplevelser og får både viden om natur og hyggeligt samvær med hinanden.

Oplevelser og aktiviteter i naturen både dag og nat

På højskolen har vi en række mountainbikes, som vi bruger, når vi oplever naturen off-piste i skoven. Skoven kommer du også til at opleve til fods, når vi laver orienteringsløb. Derudover prøver vi kræfter med geocaching – moderne skattejagt med GPS.

I faget Friluftsliv er det ikke kun i døgnets lyse timer, vi oplever naturen. Vi skal overnatte i det fri i bivuak, shelters eller telte. På højskolens område har vi to hyggelige shelters og en bålhytte, som du frit kan bruge, når du får trang til at falde i søvn i den friske luft under de klare stjerner.

Friluftsliv og aktiviteter på vandet

Hvis du vælger faget Friluftliv er du garanteret en masse spændende naturoplevelser. Blandt andet tager vi gerne på kanoture, hvor vi bruger en hel dag på vandet. Så uanset din tidligere erfaring med at sejle og ro, får du en anerledes oplevelse på vandet.

Derudover ligger vi i nærheden af en å med masser af liv, som vi også til tider kigger nærmere på. Her er der også mulighed for at fiske, hvis man ønsker at bruge sin fritid på det.

Selvom skolen ligger inde i landet tager det ikke lang tid at komme til enten Gudenåen eller til vandet i Århus, så vi har rig mulighed for at udnytte det våde element i undervisningen.

Mad over bål

Mad over bål friluftsliv Hadsten Højskole

Det enkle friluftsliv byder på masser af lokale retter, som vi selv fanger, fisker, plukker, høster og tilbereder over bål. Vi lærer at blive opmærksomme på naturens spiselige muligheder: Menuen står på alt fra brændenældesuppe, jordsteg og ørred i avispapir – altså retter med de friskeste råvarer direkte fra naturens eget, lækre spisekammer.

Lær færdigheder til at begå dig i naturen

Fordi vi hele tiden bevæger os ude i naturen, når vi har Friluftliv, vil du få en masse nyttig viden med dig. Vejret er aldrig nogen hindring for vores undervisning, og selvom det regner, skal vi typisk have gang i et bål.

Derudover får du gennem vores ture og generelle undervisningen et indblik i, hvordan du bedst muligt udnytter naturens ressourcer på en ordentlig og bæredygtig måde. Vi sørger for aldrig at gøre skade på den natur vi benytter os af. Derfor bliver du også klogere på, hvordan du fremover kan tage vare på naturen, når du færdes i den.

Få mere information om Friluftsliv og fagene på Hadsten Højskole

Hadsten Højskole er  beliggende et sted, der giver rigtig mange muligheder for at opleve forskellige områder, når det kommer til friluftsliv og outdoor-aktiviteter. Har du lyst til at få fantastiske natur-oplevelser i trygge rammer sammen med andre unge, så er faget Friluftsliv noget for dig.

Vil du gerne vide mere om højskolen og de øvrige fag, rejser og oplevelser, som du kan opleve på et højskoleophold? Få fingrene i vores gratis brochure og læs mere om en af Danmarks ældste højskoler.

Du er også altid velkommen til at ringe til os på tlf. 86980199 eller få en rundvisning på højskolen.

Fagområde: Idræt & Outdoor

Underviser: Emma Sand

 

BESTIL BROCHURE

Bestil brochure

VOXPOP


“I Friluftsliv kaldte vi os for Friluftsfamilien.”
– Emma Thusgaard Rørstrøm

NYHEDER

Tidligere elever kunne endelige mødes igen

oktober 05, 2021

Kærlighed i teateret

oktober 01, 2021

En weekend i kærlighedens navn

september 13, 2021