hadsten-hojskole-in-english

KUNST & KUNSTHÅNDVÆRK

FAGENE

Linoleumstryk

Linoleumstryk er en enkel grafisk trykteknik, som kaldes højtryk. Der trykkes fra en linoleumsplade hvori der er skåret fordybninger omkring et motiv. Traditionelt trykkes med én farve, oftest sort på hvidt papir, men der kan sagtens indgå op til flere farver i trykket.

Vi skal arbejde med forskellige temaer og udtryk i linoleumssnit. Du vil blive introduceret til hvordan du overføre et foto el en tegning til et lækkert og enkelt grafisk udtryk. Vi starter med enkelte motiver og trykker med sort. Der kan blive mulighed for at lave et værk hvor den sorte kontur bliver det fremtrædende element, som f.eks. kunne være ved et familieportræt. Desuden afprøver vi hvordan man kan lave flerfarvede tryk. Her vil der være en lille intro til farvelære, så vi bevidst kan udnytte de overlappende farvelag.

Som en del af undervisningen skal vi også lave små stempelpuder, som bruges til at trykke et mønster med. Der er mulighed for at arbejde med det abstrakte el. politiske udtryk. Dybeste set så handler det mest af alt om du vil være med til at udforske denne grafiske verden og lad dig fordybe i processen.

Politik & Samfund

Idræt & Outdoor

Psykologi & Filosofi

Krop & Kost

Kunst & Kunsthåndværk

Musik & Sang

Kommunikation & Sprog

Explora