Vælg en side

MUSIK & SANG

Politik & Samfund

Idræt & Outdoor

Sundhed & Psykologi

Kunst & Kunsthåndværk

Musik & Sang

Kommunikation & Sprog

FAGENE

Musikikoner

I dette fag vil vi sammen dykke ned i de store sangskriveres tekster og musik. De sange som fortæller historier og åbner indre verdener. Vi lytter til musikken, læser teksterne og diskuterer, hvad det er, der gør en sang god og langtidsholdbar.

Faget er tænkt som en musikalsk studiekreds, hvor også dine egne favorit-sangskrivere kan blive introduceret for dine medstuderende. Vi vil tage udvalgte sange under grundig behandling; hvordan passer musik og tekst sammen? Kan andre end kunstneren selv synge sangene, så det giver mening? Disse spørgsmål og mange andre vil vi stille til værkerne.

Når Bob Dylan har fået Nobelprisen i litteratur, og rapperen Kendrick Lamar i 2018 modtog den prestigefyldte Pulitzer Prize, må der være rigtig meget, vi kan gå på opdagelse i sammen.

Fra Leonard Cohen og Joni Mitchell til Carl Emil Petersen og Lana Del Rey. Vi vil forsøge at nå langt omkring. Faget er for alle med interesse i tekst og musik, og der kræves absolut ingen musikalske forkundskaber. Det eneste, du skal møde op med, er nysgerrighed og din umiddelbare glæde ved musik og gode tekster

Musik højskole undervisning
Hadsten Højskole