hadsten-hojskole-in-english

MUSIK & SANG

FAGENE

Rap – rytme og flow

I dette band-fag skal vi afprøve nogle af rappens mange udtryk og stilarter. Faget er for alle, der har lyst til at spille sammen med andre. Det eneste, der kræves, er åbenhed og mod på at stå frem med en mikrofon i hånden. Desuden har vi selvfølgelig brug for folk til at støtte ordene på diverse instrumenter.

Rap og hiphop er for længst blevet mainstream og er tidens mest populære musikgenre. Sådan har det ikke altid været. Hiphoppen opstod i New York-bydelen The Bronx i sidste halvdel af 1970’erne som en enestående sort undergrundskultur.

Siden har rap og hiphop udviklet sig eksplosivt i utallige retninger. Vi skal rappe på dansk og på engelsk. Som musikalsk bagtæppe vil vi koncentrere os om beatet og rytmen, som vi sammen finder frem til i hvert enkelt nummer. Målet er, at vi tilfører vores egne beats til jeres egne raps og flows. Eller at vi arbejder med andre kunstneres kendte raps og sætter dem i nye rammer.

Hvis vi får lyst, sammensætter vi vores egne elektroniske mønstre og beats på laptoppen. Og så lægger vi vores egene instrumenter og diverse slagtøj ovenpå. Altså i en heftig hybrid af elektronika og håndspillet rap. Da rap/hiphop nærmest pr. definition ikke arbejder med traditionelle musikalske virkemidler (såsom melodi og harmoni) henvender dette fag sig i høj grad til jer, der ikke har traditionel musikalsk erfaring.

Yo, kom glad!

Hvis du er nysgerrig på højskolen, så bestil en gratis brochure, eller kom ud og tal med os og få en rundvisning. Hvis du er nysgerrig på, hvilke andre musikfag vi har, kan du læse mere om dem her.

 

Politik & Samfund

Idræt & Outdoor

Psykologi & Filosofi

Krop & Kost

Kunst & Kunsthåndværk

Musik & Sang

Kommunikation & Sprog

Explora