hadsten-hojskole-in-english

PSYKOLOGI & FILOSOFI

FAGENE

Filosofi og film

Kan du lide at se film, som ikke kun underholder, men også giver stof til eftertanke? Eller kan du lide at tænke over de store spørgsmål som hvad er ondskab, hvad er det gode liv, og har vi en fri vilje? I Filosofi og film får du opfyldt begge dele, når vi ser de gode film og taler om dem.

Noget af det, film virkelig kan, er at anskueliggøre fx vigtige spørgsmål, problematikker eller livsforhold på en medrivende og indlevende måde. En film kan derfor åbne en filosofisk eller eksistentiel problemstilling, som kan være svær og kompliceret at læse sig ind i, på en måde, så alle kan være med. Gode eksempler er det såkaldte omverdensproblem: om verden svarer til vores oplevelse af den, som vi finder forbilledligt belyst i filmen The Matrix og Inception; hukommelsens betydning for personlig identitet i Memento; det eksistentielle spørgsmål om betydningen af socialt fællesskab over for individets søgen efter hvile i sig selv i Into the Wild; eller spørgsmålet om viljens frihed og det etiske ansvar i fx Minority Report.

Det kan også være, at du har et forslag til en virkelig god film, vi bør se og tale om. Og hvis vi er heldige, kommer der en ny spændende film i biografen, imens vi har dette fag!

I Filosofi og film vælger vi de gode film, ser dem og taler om dem; og så diskuterer vi løbende, om der er et problem i den rene underholdning, og om den gode film skal være mere end det.

Politik & Samfund

Idræt & Outdoor

Psykologi & Filosofi

Krop & Kost

Kunst & Kunsthåndværk

Musik & Sang

Kommunikation & Sprog

Explora